#

English (United Kingdom)Ukrainian (Ukraine)Русский (Russian Federation)
Головна

«МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ»

Одна з найголовніших проблем державного будівництва нової незалежної потужної Української держави, здійснення економічних трансформацій – брак управлінських кадрів. За оцінками науковців, «критична маса» керівників, спеціалістів у царині управління, які здатні перетворити обличчя наших підприємств і організацій у відповідності до сучасних вимог, має становити не менше 20-25 відсотків їх загальної чисельності у народному господарстві України. Один з очевидних шляхів адаптації до ринкового середовища полягає в опануванні досвіду передових країн, які живуть у його умовах не одну сотню років. Найбільш цінним аспектом цього досвіду у ХХ ст. є сфера діяльності та область знань, що охоплюється широким поняттям «МЕНЕДЖМЕНТ», яке давно стало інтернаціональним. При цьому, говорячи «менеджмент» мають на увазі й людей-менеджерів, які професійно здійснюють функцію управління. Факультет менеджменту готує фахівців за напрямком «менеджмент» на трьох освітньо-кваліфікаційних рівнях: «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

«МЕНЕДЖМЕНТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ І ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ»

Готельно-ресторанний бізнес є основною складовою туристичної галузі нашої держави. Розвиток внутрішнього та міжнародного туризму значною мірою пов'язаний з рівнем формування й впровадження новітніх організаційно-управлінських технологій за умов поглиблення процесів входження України до високо розвиненого соціально-економічного, культурного й правового поля Європи й світу, в цілому вже опанованого досконало організованими, нормативно врегульованими та взаємопов'язаними туристичним системами. На сучасному етапі розвитку готельно-ресторанного бізнесу і туристичної індустрії саме менеджерам належить провідне місце в управлінні підприємствами, тому що рішення, прийняті керівником визначають не лише рівень ефективності його діяльності, але й забезпечують стійкий розвиток фірми та утримання позицій на світовому ринку.

Найважливішими рисами менеджера нової формації є: професійна компетентність, високий рівень підготовки у сфері менеджменту, обізнаність в теоретичних питаннях економіки й права, вміння самостійно й оперативно приймати вірні рішення з урахуванням інноваційних процесів та новітніх тенденції розвитку бізнесу. Досить важливими вважаються також організаторські здібності керівника: цілеспрямованість, вміння підбирати й ефективно використовувати кадри, визначати їхні функції відповідно до набутого рівня знань, делегувати їм певний обсяг повноважень. Менеджер готельно-ресторанного бізнесу та туристичної індустрії повинен чітко визначати й використовувати можливості й здібності працівників, створювати позитивний соціально-психологічний клімат у колективі. Ці теоретичні знання та практичні навички опановують студенти СНАУ. Менеджери готельно-ресторанного бізнесу і туристичної індустрії приймають рішення в умовах значного ризику й невизначеності, що потребує високого фахового рівня, оперативності, самостійності та відповідальності, відтак на ринку праці такі спеціалісти, безумовно, користуються високим попитом.

Новини

П'ятниця, 24 листопада 2017
Змагання з настільного тенісу в рамках спартакіади СНАУ
23 листопада 2017 р. Відбулися змагання з настільного... Детальніше...
Середа, 22 листопада 2017
СНАУ на Міжнародному форумі Innovation Market
21 листопада 2017 року в Київському міжнародному... Детальніше...
Середа, 22 листопада 2017
Візит до Німеччини в рамках програми «Erazmus+»
З 13 по 17 листопада 2017 року тривав візит до Німеччини... Детальніше...
Вівторок, 21 листопада 2017
Хореографічні колективи СНАУ стали переможцями «Зіркового шансу»
Міжнародний фестиваль-конкурс дитячої та юнацької... Детальніше...
Понеділок, 20 листопада 2017
Визначені переможці конкурсу «Кращий студент СНАУ - 2017»
День студента у Сумському національному аграрному... Детальніше...
Понеділок, 20 листопада 2017
Розпочалася спартакіада СНАУ: перші результати
Минулого тижня розпочалася традиційна спартакіада... Детальніше...
П'ятниця, 17 листопада 2017
Навчальний семінар по цілям сталого розвитку
У Сумському національному аграрному університеті... Детальніше...
П'ятниця, 17 листопада 2017
Студенти СНАУ вчилися протистояти корупції
Студенти Сумського національного аграрного... Детальніше...
П'ятниця, 17 листопада 2017
17 листопада – День студента!
Вітаємо студентів Сумського національного аграрного... Детальніше...
П'ятниця, 17 листопада 2017
«Срібло» СНАУ у змаганнях з настільного тенісу
15-16 листопада 2017 року відбулися змагання з... Детальніше...
П'ятниця, 17 листопада 2017
В університеті привітали аграріїв з професійним святом
19 листопада Україна відзначатиме День працівників... Детальніше...
П'ятниця, 17 листопада 2017
Високе визнання нової 18-ї архітектурної школи на Україні, себто на Сумщині
Погожої осінньої днини д. арх., проф., завідувач... Детальніше...
Середа, 15 листопада 2017
Круглий стіл для аграріїв був проведений у Сумському НАУ
15 листопада 2017 року, напередодні Дня працівників... Детальніше...
Середа, 15 листопада 2017
Сумських школярів запросили до СНАУ на виставку
15 листопада 2017 року на першому поверсі головного... Детальніше...
Середа, 15 листопада 2017
Викладачі СНАУ підвищують професійну майстерність
В Сумському національному аграрному університеті з 13... Детальніше...

Новини коледжів СНАУ

Понеділок, 13 листопада 2017
Аграрні коледжі Сумщини та Чернігівщини змагалися на конкурсі
Нещодавно на базі Путивльського коледжу СНАУ... Детальніше...
Четвер, 19 жовтня 2017
Україна-Німеччина: співпраця триває
У Глухівському агротехнічному інституті імені С.А.... Детальніше...
Вівторок, 03 жовтня 2017
Регіональна нарада за участю викладачів української філології ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації
27 вересня 2017 року вересня на базі Маловисторопського... Детальніше...

Пряма мова

Володимир Ладика, ректор СНАУ: Говорячи про підсумки вступної кампанії – 2017, мені приємно відзначити, що загалом вона виявилася вдалою для Сумського національного аграрного університету: у цьому році студентська... Детальніше...

Вiдео про СНАУ

   


©2015 Сумський національний аграрний університет. Офіційна сторінка.