English (United Kingdom)Ukrainian (Ukraine)Русский (Russian Federation)
Головна

«МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ»

Одна з найголовніших проблем державного будівництва нової незалежної потужної Української держави, здійснення економічних трансформацій – брак управлінських кадрів. За оцінками науковців, «критична маса» керівників, спеціалістів у царині управління, які здатні перетворити обличчя наших підприємств і організацій у відповідності до сучасних вимог, має становити не менше 20-25 відсотків їх загальної чисельності у народному господарстві України. Один з очевидних шляхів адаптації до ринкового середовища полягає в опануванні досвіду передових країн, які живуть у його умовах не одну сотню років. Найбільш цінним аспектом цього досвіду у ХХ ст. є сфера діяльності та область знань, що охоплюється широким поняттям «МЕНЕДЖМЕНТ», яке давно стало інтернаціональним. При цьому, говорячи «менеджмент» мають на увазі й людей-менеджерів, які професійно здійснюють функцію управління. Факультет менеджменту готує фахівців за напрямком «менеджмент» на трьох освітньо-кваліфікаційних рівнях: «бакалавр», «спеціаліст», «магістр».

«МЕНЕДЖМЕНТ ГОТЕЛЬНО-РЕСТОРАННОГО БІЗНЕСУ І ТУРИСТИЧНОЇ ІНДУСТРІЇ»

Готельно-ресторанний бізнес є основною складовою туристичної галузі нашої держави. Розвиток внутрішнього та міжнародного туризму значною мірою пов'язаний з рівнем формування й впровадження новітніх організаційно-управлінських технологій за умов поглиблення процесів входження України до високо розвиненого соціально-економічного, культурного й правового поля Європи й світу, в цілому вже опанованого досконало організованими, нормативно врегульованими та взаємопов'язаними туристичним системами. На сучасному етапі розвитку готельно-ресторанного бізнесу і туристичної індустрії саме менеджерам належить провідне місце в управлінні підприємствами, тому що рішення, прийняті керівником визначають не лише рівень ефективності його діяльності, але й забезпечують стійкий розвиток фірми та утримання позицій на світовому ринку.

Найважливішими рисами менеджера нової формації є: професійна компетентність, високий рівень підготовки у сфері менеджменту, обізнаність в теоретичних питаннях економіки й права, вміння самостійно й оперативно приймати вірні рішення з урахуванням інноваційних процесів та новітніх тенденції розвитку бізнесу. Досить важливими вважаються також організаторські здібності керівника: цілеспрямованість, вміння підбирати й ефективно використовувати кадри, визначати їхні функції відповідно до набутого рівня знань, делегувати їм певний обсяг повноважень. Менеджер готельно-ресторанного бізнесу та туристичної індустрії повинен чітко визначати й використовувати можливості й здібності працівників, створювати позитивний соціально-психологічний клімат у колективі. Ці теоретичні знання та практичні навички опановують студенти СНАУ. Менеджери готельно-ресторанного бізнесу і туристичної індустрії приймають рішення в умовах значного ризику й невизначеності, що потребує високого фахового рівня, оперативності, самостійності та відповідальності, відтак на ринку праці такі спеціалісти, безумовно, користуються високим попитом.

Новини

Понеділок, 19 лютого 2018
Спортсмени СНАУ серед призерів чемпіонату України
16-18 лютого 2018 року в місті Мукачево Закарпатської... Детальніше...
Понеділок, 19 лютого 2018
Хореографічні колективи СНАУ стали переможцями VIII Чемпіонату України
17 лютого у Києві проходив VIII Чемпіонату України серед... Детальніше...
Понеділок, 19 лютого 2018
Магістри інженерно-технологічного факультету отримали дипломи
Під час святкування масляної 17 лютого відбулася... Детальніше...
П'ятниця, 16 лютого 2018
Випускникам юридичного факультету вручили дипломи магістрів
15 лютого на юридичному факультеті СНАУ відбувся... Детальніше...
П'ятниця, 16 лютого 2018
У СНАУ проводжали зиму
Масляна – це перехід від Зими до Весни. Вона... Детальніше...
П'ятниця, 16 лютого 2018
Щиро вітаємо з ювілеєм!
Шановний Анатолію Михайловичу! Детальніше...
Четвер, 15 лютого 2018
У СНАУ стартувала Медіа школа
Сьогодні, 15 лютого, у Сумському НАУ розпочала роботу... Детальніше...
Четвер, 15 лютого 2018
Романтичний настрій СНАУ
14 лютого закохані всього світу святкують День Святого... Детальніше...
Четвер, 15 лютого 2018
40-річчя «ФОП»
Днями в Сумському національному аграрному... Детальніше...
Четвер, 15 лютого 2018
Нові пригоди українок в Італії
На початку лютого у Вероні відбулася Міжнародна... Детальніше...
Вівторок, 13 лютого 2018
HORSCHLeeb: від традицій до інновацій
12 лютого на базі iнженерно-технологічного факультету... Детальніше...
Понеділок, 12 лютого 2018
Разом до перемоги
Нещодавно ректор СНАУ отримав Подяку від керівника... Детальніше...
П'ятниця, 09 лютого 2018
Конференція профспілкової організації
8 лютого у приміщенні Молодіжно-розважального центру... Детальніше...
Четвер, 08 лютого 2018
Зростаємо разом
8 лютого в університеті відбулася презентація програм... Детальніше...
Середа, 07 лютого 2018
У Сумському НАУ відзначачили Всесвітній день водно-болотних угідь
Заходи, які проводять в цей день, покликані привернути... Детальніше...

Новини коледжів СНАУ

Понеділок, 12 лютого 2018
Руйнуй кордони разом із СНАУ
8 лютого СНАУ приймав юних колег – студентів усіх... Детальніше...
Понеділок, 11 грудня 2017
Вітаємо із захистом!
Колектив Сумського національного аграрного... Детальніше...
Вівторок, 05 грудня 2017
Відбулася зустріч з німецькими колегами
У рамках спільного українcько-німецького проекту... Детальніше...

Пряма мова

Валерій Жмайлов, проректор з науково-педагогічної та навчальної роботи: Вже зовсім скоро – 6 лютого, - в Україні розпочнеться реєстрація на ЗНО, яка триватиме до 19 березня 2018 року. Цьогоріч в Сумській області проходити... Детальніше...

Вiдео про СНАУ

   


©2015 Сумський національний аграрний університет. Офіційна сторінка.